lördag 16 februari 2013

Matlagningskurs

Vad skulle jag hitta på till Mats när han fyllde år?
Efter mycket om å men... Det blev en upplevelse tillsammans, en kinesisk matlagningskurs. Jag bokade kursen, fixade så Ayi hade barnen och beställde chauffören. Passade på när Mats var ledig och hemma under veckan, men det var lite svårare att få till logistiken på grund av kinesiska nyåret. Känns alltid lyxigt att ge sig iväg på tu man hand. Det är vi verkligen inte bortskämda med, småbarnsföräldrar boende utomlands med veckopendlande make.
På kursen, som var i en hutong, fick vi lära oss om ingredienserna som ingick, förberedelserna, hur hacka - allt ska skäras i små bitar, och woka och fritera. Efter mycket förberedelser, bl a tre olika marinader till en och samma maträtt!, så åt vi dessa rätter tillsammans:

Poached Cai sum
Bai zhuo cai xin/白灼菜心

Spicy crispy chicken
la zi ji ding/辣子鸡丁

Sweet and sour pork
糖醋里脊

Det smakade fantastiskt gott! Nu vet vi hur lång tid det tar och hur mycket jobb det är med att tillaga dessa rätter. Inget du gör efter jobbet/skolan med två trötta barn i hasorna :-) Men kul att laga tillsammans! Det kan vi bjuda er vänner på där hemma när vi flyttat tillbaka, men ni får som sagt hjälpa till.

Här kommer de ställen som jag har hittat i Beijing som anordnar olika aktiviteter, middagar och cooking classes:

www.hutongcuisine.com (här var vi!)
www.hiasgourmet.com
www.blacksesamekitchen.com
www.thehutongkitchen.com











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar