lördag 12 april 2014

Dag 4 - lördag

Bad i utomhus poolen.
Frukost.
Buss. Med byte denna gång. Funkade fint. Otrolig utsikt. Resan i sig blir här blir en upplevelse då det är mycket att titta på och denna fantastiska natur hänför: berg, hav, grönska.
Stanley beach. Lunch vid havet. Folkliv. Charmigt.
Buss.
Deep Water Bay. Strandhäng.
Buss.
Temple street Market.
Inget särskilt. En massa saker som på marknaderna i Beijing. Men kul att ha sett det. Barnen köpte varsin leksak.
Sen drog vi oss trötta och nöjda tillbaka hemåt med taxi.
Kvällsmat blev det på shoppingmallen intill hotellet på en stor food court. Rekommenderas att gå till ett mall för att hitta mat till ok pris. Det är annars rätt dyrt här att äta. En massa folk, högljutt, men ok mat till ok pris. Vi åt varsin Pad thai, ris med kykling för 84 HKD (65 kr) för båda. Sen äntligen till rummet. Barnen ville leka med sina nya figurer: Buzz lightyear och General Grivious (tror jag det stavas) och kolla på film. Det är mycket som ska hinnas och orkas med på en dag!
Octupus card - ett kort som du laddar med pengar och som du sedan betalar/drar när du åker buss eller båt eller ska betala i affärer. Smidigt.
Lokalbuss. Dubbeldäckare. Vi sitter längst fram och ser gatulivet, trafiken, utsikten m m. Barnen är roade och när de tröttnar lyssnar de på Ipod. Nya program från SR barnradio är nedladdade. En höjdare!
Igår och idag är det varmare ca 30 grader, så det är skönt att kunna svalka sig ibland. Vi varvar poolbad, glass, dricka och att plaska i havet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar