onsdag 29 oktober 2014

Fragrant Hills - dagens utflykt

Äntligen kom vi iväg!
Och en del röda löv såg vi och definitivt många kineser.
Vi är med på en massa foton (kinesers!) och valde idag att se det positivt med denna uppmärksamhet. I bilen på vägen dit, pratade vi bland annat om att t ex fransmännen visslar om de ser en snygg kvinna. Det blev då idag extra festligt att när vi är iväg, utan barnen, som annars får mycket uppmärksamhet, ändå väcker så mycket nyfikenhet hos andra människor. Så varför inte njuta av lite uppmärksamhet, för det lär vi inte bli bortskämda med i Sverige och glädja dem med lite kinesiska och posera på foton tillsammans?!!
Benen fick sig ordentligt med motion också efter denna vandring.

Allra längst upp till toppen gick vi. Skymtar toppen på fotot och även linbanan som man kan åka upp-ner. Dryga timmen tog det att gå. Enkel väg. Det är stigar och trappor, dock ganska ojämna men enklare än t ex muren. Den medhavda lunchen och kaffet smakade extra gott då vi satt på toppen med alla skolklasser och kineser. Sen var det dags att gå nedåt igen. Vi gick en annan väg med mer stigar (inte så mycket trappor) vilket var bättre på vägen ner. Det tog nog en timme ner också och jobbigare för knän.

Vi, jag och Susanne, har sedan länge haft Fragrant Hills (xiangshan) på vår önskelista och bästa tiden att åka dit är på hösten då träden skiftar till gult och rött. Nu är ju hösten så kort här i Beijing så det är en kort period att spela på så nu fick vi åka, trots ganska dålig luft (AQI 150-170). Det är alltså inte dimma, utan smogg, som syns på bilderna och vi hade inte så fin utsikt som det skulle kunna vara men ändå en härlig, rolig och givande dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar