lördag 28 februari 2015

Kurumba - en sammanfattning

Ja det här stället är svårslaget!
ALLT är bra. Ja, det skulle väl vara priset då men med den servicen och nivån på allting så är det ändå verkligen värt pengarna!

www.kurumba.com

Maten 
Den är helt fantastisk. Tror aldrig jag ätit så god mat innan. Allt på topp. Frukostbuffén är helt outstanding.

Personalen
Här är det världsklass! Åk hit om du vill studera service. Killarna som städar ute, krattar och ser till planteringarna, bjuder också på underhållning. Första dagen när en av dem kom förbi när vi satt på verandan, parkerade han sin skottkärra och kom fram. Med några blad och en fickkniv gjorde han en blomsterprydnad till Iris och en klocka till John. 
Idag fick vi en lektion i kokosnöt av en annan kille. Barnen har planterat den lilla nöten här utanför, smakat på kokosdrycken och knaprat på fruktköttet. 
Då får vi se vad det blir imorgon!
Alla hälsar. Ingen som stressar. Bungalowen ses till och bäddas och plockas iordning två gånger per dag: när vi äter frukost respektive middag. Enda fordonen på ön är golfbilar. Om du möter någon så stannar de, hälsar, samt slår av ljuset, kvällstid, tills du har passerat. Här är inget överdrivet heller. Allt känns äkta och naturligt. Det är trevligt och avslappnat. 
-"How are YOU today mam?" Frågan ställs och de vill verkligen veta hur just du har det eller vill ha det. 
Jag testade en kväll att fråga en kille som serverade oss och självklart kunde han svara exakt. 
360 gäster denna kväll. 
Kapacitet på 400 gäster. 
Ändå upplever vi det inte alls som fullbelagt utan undrar ofta var alla är. Ön är ju så liten och ändå har vi en egen strandremsa där vi i stort sett är själva. 
Personalstyrkan är på 500 personer.

Stranden
Vit korall. Underbar! Skugga från kokospalmer eller byggda parasoll. Egna strandstolar. Lite folk. 

Snorkling
Det är som att simma i ett jättestort akvarium. Så fort du är i vattnet så ser du fiskar. Hela familjen snorklar flera gånger per dag utmed revet. 

Aktiviteterna
Bordtennis
Tennis
Gym
Yoga
Tai Chi
Kajak
Allt ovanför ingår!
Se separat inlägg - Aktiviteter

Mayaa Kids Club
Barnen skulle vilja vara med på allting. Vi vill gärna att de även snorklar och umgås med oss ;-) En-två aktiviteter per dag har vi kommut fram till är lagom. 
De har bl a varit med på följande: 
mata fiskar (flera gånger om - en favorit), skattjakt, vattenlek, lek, glass bottom boat utflykt, spel, pizza making och cookie making. 

Vår bungalow
Stort. Två extra sängar till barnen. Vår säng är lika bred som lång. Fint inredd. Veranda mot havet. Dusch utomhus. Badkar. Fräscht. Fina krämer, schampoo m m i lerkrus gjorda på kokosmjölk - men vi luktar inte som vi är på semester vid Medelhavet ;-)
Se separat inlägg - Boende - för foton.

Omgivningarna
Allt är snyggt i en ledigt avslappnad stil. Gångar, planteringar, hus, restauranger, solstolar...

Allmänt
Allt luktar såååå gott! Handdukar. Gymmet. Huset. Ute. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar