söndag 8 september 2013

En helg vid havet - Beidaihe

Vi har varit å lyssnat på vågornas brus. Känt havsluft. Byggt sandslott på stranden. Och t o m badat (några av oss!) Riktigt skönt och uppfriskande. Vi har varit i: Beidaihe.
Den kinesiska motsvarigheten till Cannes. Känd badort där de kommunistiska pamparna tidigare träffades och levde lyxliv. Staden hade otroliga planteringar längs med alla vägar. Även ovanpå papperskorgarna var det blomlådor. Byggnaderna var i kontinental stil blandat med kinesiska och ryska ideal. Kommunistiskt. Fint men slitet. Inte den standard vi är vana vid. Men helt ok. Skönt att vara vid kusten. Det enda som är svårt är att hitta bra matställen. Precis som när man reser omkring i Sverige...
Innan vi återvände tillbaka till storstaden, åkte vi till Shanhaiguan: Laolongtou - The old dragon's head. Där kinesiska muren slutar eller börjar i havet. Ett helt område som du betalar entré till och sedan strosar runt i. En gammal militärbas från Mingdynastin. Fanns mycket mer att se och upptäcka än vad vi orkade och hann med. Men vi är nöjda med att ha besökt templet och muren och vandrat runt en stund. Hade också gärna åkt till den gamla stadskärnan innanför stadsmuren som jag läst ska vara genuint kinesisk och värd att vandra runt i men det kanske blir en annan gång?!!
En tur tur till havet rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar