fredag 18 oktober 2013

Vad gör jag egentligen hela dagarna?!!

Om det är någon som tror att det skulle vara långsamt eller att jag inte har så mycket att göra så kommer här ett exempel på en vanlig taitai (hemmafru) dag:
- svarat på en massa mail och telefonsamtal om allt möjligt
- planerat och fixat inför morgondagens International Day på BSB
- instruerat ayi att göra två satser köttbullar och två satser chokladbollar till imorgon plus gått igenom dagens tider och sysslor (på kinesiska!)
- gått igenom med chauffören hur han jobbar ikväll och imorgon: hämta barnen på skolan, åka på ärenden, jag ska på middag, hämta upp kompisar, köra hem ayi, hämta ayi igen imorgon bitti, köra mig och barnen till skolan och alla saker till International Day, och sedan köra upp till Zhangjiakou och hämta Mats kl 15:00 och tillbaka till Beijing till kl 18. Genomgång på kinesiska...
- åkte till en vinkällare och köpte vin till lördagens middag
- vidare till Blomstermarknaden och köpte blommor till midsommarkransar (Int day), nya krukor hit hem, snittblommor och nya orkidéer
- bilen till porslinsbutiken som tyvärr hade lunchstängt
- sista stoppet blev på mataffären för att köpa saker hit hem, till imorgon och till på lördag (många olika listor blir det)
- hem för snabb lunch och packa upp
- ringt sjukhuset för att boka ny tid hos ögonläkaren för John.  Måste ringa tillbaka då de inte har nästa månads schema än (framförhållning vadå?!!)
- bokat läkartid till mig hos en kinesisk allmän läkare
- planerat inför lördagens Cykelfest. Vi ska bjuda tre andra par på huvudrätt! Spännande. Förrätt resp efterrätt blir vi bjudna på hos två olika par.
- fixat inför nästa helgs halloween party
- sorterat igenom alla barnens kläder. Bort med sommarkläder och fram med höstkläder och skrivit inköpslista på vad som saknas.
- sprayat, behandlat och tvättat en hel maskin med kläder med fläckar
- fyllt på inventarielistan inför hemflytten så vi slipper stå med allt det in i det sista (allt måste skrivas upp och värderas. Kan säga att det blir ganska mycket!)
- ska ev åka på mässa till södra Kina nästa fredag - lördag och kollade pris på flygbiljetter idag.
- gjorde en första registrering till inköpsmässan (endast för fack-folk)
- tagit emot leveranser från Taobao
- hämtade barnen på resp skola
- åkte till leksaksaffären och tittade på maskeradkläder till Halloween
- åkte hem och spände ut spindelnät i buskarna utanför huset ihop med barnen
- mellanmål
- lite lek ihop
- pratade med ayi om arbetstider inför helgen och vad som gäller på lördag
- byta om och göra mig iordning
- matlag. Vi är åtta fruar som träffas 1 gång per månad och lagar middag och äter ihop. Så trevligt.
Nu är jag hemma igen. Dags att sova och förbereda mig inför en heldag på BSB. Skönt att bara vara på ett ställe en hel dag! Dansa små grodorna iklädd Zlatan-dräkt, äta goa köttbullar och representera Sverige. Det blir en spännande och härlig dag imorgon också! God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar