söndag 5 januari 2014

Choeng Mon

Nu vaknar vi till solsken!
Vilken dag vi haft på den härliga beachen Choeng Mon.
Hyrde bil igen och stannade på vägen för att se på den 18 m höga gyllene Buddhan och för att äta glassssss. Det tog nog bara 10 min körning dit, vilket är skönt, då Iris verkar ha drabbats av något 'tics'. Så fort vi sätter oss i en bil så är hon hungrig. Spelar ingen roll att hon har ätit precis innan. Då är det skönt att det är semester och det är tätt mellan glasspauserna. Det är väl det hon har förstått!
Med ny energi fortsatte vi och efter lite letande hittade vi till rätt strand och kunde parkera bilen, på Sala resort. Solstol på den allmänna beachen (inte på Sala) kostar 100 baht (drygt 20 sek) för en dag. Strandlek, bad, sol, god lunch, mer bad... En liten, precis lagom strand med några restauranger och hotell/resorts utmed kokospalmerna.
På vägen hem stannande vi till och jag fick shoppat: sandaler, väska och kjol. Sedan middag i  Fisherman's village - favorit i repris, men på en annan restaurang.

Båda barnen har verkligen bra lokalsinne. De känner igen sig direkt om vi återvänder någonstans och även om vi kommer från ett annat håll kan de utbrista: Här var vi ju igår! Inte illa. Däremot har allt hänt igår, som är dåtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar