lördag 21 april 2012

Flygresan

Vi kom iväg hemifrån i god tid och allt flöt på enligt "just in time". Lasta in allt bagage i bilen, fixa det sista hemma, vinka av farmor & farfar, köra ner till Göteborg, hämta ut visumen, tidig lunch på Mc Donald's, sen ut till Landvetter, lasta ur allt bagage, checka in, lämna tillbaka hyr-bilen, säkerhetskontroll och så på planet till Helsingfors. Väl på plats meddelar de att det är förseningar, så det dröjer en 30 min innan vi kan lyfta, men det går ganska bra. Iris tröttnar lite, men så snart de drar igång moterna så slocknar hon innan vi ens har lyft. Å jag hade laddat upp med juice för tryckutjämning. Var mest jag som behövde det!
Sen börjar strulet... När vi cirkulerat ett tag över Helsingfors, då flygplatsen var avstängd för att flytta på ett plan med tekniska problem, så måste vi köra vidare till Åbo, för att fylla på mer bränsle. Å där satt vi. Känslan var ingen vidare, men samtidigt är det inget man kan göra åt saken, utan det är bara att gilla läget. Med små barn blir det bara lite jobbigare. Kan meddela att det var de stressade affärsmännen som var mest upprörda över situationen - vi satt lungt och väntade. Finns ju inget annat att göra. Till slut fick vi ok på att lyfta igen och slutligen landa i Helsingfors. En flygresa på 1 h 20, tog istället 3 h 20. Sen sprang vi med handbagage och barn till flyget till Beijing och vi kom med. Det var också som tur var försenat.
Svettiga och helt slut skönk vi så ner på planet. Första rad i business = Underbart! Iris upptäckte det mesta och John kollade in alla tekniska finesser och trivdes toppen med en flygvärdinna som passade upp honom. För att sammanfatta resten av resan så bestod den i luftgropar = bälte på och en skrikande Iris. Så nu vet vi hur det är att resa med ett barn som håller de flesta andra vakna! Däremellen var hon glad och nöjd. Så idag har jag varit i koma tillstånd efter bara någon timmes sömn. Resan hem i sommar vill vi inte tänka på i nuläget.
Foto kommer senare. Vi har inga sim-kort till mobilerna än - ska fixas i veckan...

2 kommentarer:

  1. Oj, inte kul! Hoppas vi slipper detta strul!

    SvaraRadera
  2. Ja, det hoppas jag verkligen att ni slipper. Men vi är glada att vi inte blev strandade på hotell i Helsingfors. Nu är vi framme. Tänk va kul att vi ses redan nästa vecka!

    SvaraRadera