måndag 22 september 2014

Många flyttar

Det var många som flyttade vidare eller hem innan sommaren. Och nu till jul känns det som en massutvandring kommer att ske!
Av de 9 kompisar John bjudit på sitt kalas kommer 5 ha flyttat innan jul! Gustaf, Julius, Wilmer, Thomas och Lukas... Det blir en stor omställning. För oss alla, men framförallt för John. Vi vuxna kommer hålla oss sysselsatta med att vi också snart ska flytta (1 maj 2015) och att vi kommer åka på en semesterresa över det kinesiska nyåret. Men det kommer inte hjälpa John när han vill leka och många av hans vänner inte finns kvar i Beijing längre.
Vi hoppas att vi är kvar kontraktet ut. En av familjerna fick besked förra veckan att en avdelning lägger ner och att deras kontrakt upphör till jul. De skulle stannat till nästa sommar och hade diskussioner om att förlänga ytterligare. Ibland kan det gå snabbt och det blir mycket att fixa med på kort tid: boende i Sverige, skolor för barnen, jobb för den medföljande osv. Allt löser sig ju som tur är. En påminnelse om att försöka leva så mycket här och nu som möjligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar