lördag 15 februari 2014

Thai cooking

Jag och Mats älskar Thailändsk mat, om den inte är alltför stark. Nu har vi varit och lärt oss lite mer på en cooking class. Det var bara vi och en tjej till så vi lärde oss mycket om kryddning, var få tag på råvaror, hur man hackar och skär och en massa små tips och råd. Vi lagade till:
- egen green curry paste som vi använde i nästa rätt
- thai green chicken curry with eggplant
- thai pineapple rice med räkor
- green papaya salad
Vi var på:
Thehutong.com
Mätta, fortsatte vi till Sanlitun för två drinkar, innan vi åkte hem och löste av ayi och nattade barnen.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vi håller med att thailändsk mat är god men kan vara väldigt stark. När vi sa att vi ville ha "not spicy" så blev det i alla fall starkt.
    Vi var ju i Thailand samtidigt. Vi var i Si Kao regionen söder om Krabi. Badade och solade mycket på ön Koh Kradan. Underbart skönt!
    Angående boken Vilda Svanar så finns den att köpa på Bokbörsen om någon är intresserad. Den är väl värd att läsa för att förstå hur kineserna har haft tidigare.
    Vi är i Malmö nu, men åker mot Öttum imorgon.
    Kramar från oss!
    Gertrud

    SvaraRadera
  2. ibland blir det riktigt spicy!Skönt att höra att ni också hade det härligt. Thailand är underbart! Här har det varit riktigt vårlikt idag. Soligt och det räckte med den tunna vinterjackan. Det brukar vara bitande kallt den här årstiden annars. Hälsa Öttum! Vi ses till sommaren. Många kramar från oss, Camilla

    SvaraRadera