tisdag 25 februari 2014

Tillfälligheter?

Under förra veckan fungerade internet knappast alls. Det bara krånglade och på fredagen blev det till slut helt omöjligt att ta sig ut på nätet. Vi började då fundera på om vi kanske glömt att betala någon avgift, vilket kompisar till oss också undrade. De åkte till klubbhuset för att fråga om eventuellt obetalda skulder men fick istället veta att det var något fel på internet för hela området. Felet kunde tidigast åtgärdas nästa dag. Det var "underground" och de var tvugna att vänta tills det blev "daylight". Kinesisk icke-logik. Kineser som inte vill säga att de inte vet - då svarar man hellre vad som helst, vilket ofta blir helt tokigt.

Vid lunchtid på lördagen fick vi återigen kontakt med omvärlden och jag läste nyheterna.
Obama hade visst träffat Dalai Lama vilket inte uppskattades av Kinas ledning.
Just då fungerar inte internet.
Här i området bor dessutom personalen från amerikanska ambassaden.

Så här skrev InBeijing:
Ytterligare en besvärlig vecka för Kina på den utrikespolitiska fronten. Dels tog USA:s president Barack Obama emot Dalai Lama i vita huset trots kinesiska varningar, och dels kom FN med en kritisk rapport om läget för mänskliga rättigheter i Nordkorea, som Kina fann sig tvunget att som ensam medlem i säkerhetsrådet invända mot.

Landets censur har dessutom i veckan tvingats gå på högvarv. Såväl rapporter om protesterna i Ukraina, som uppgifter om tusentals demonstrerande journalister i Hongkong och tillslag mot prostitution landet över har kontrollerats på mikrobloggar och medier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar