måndag 21 maj 2012

IKEA - så här shoppar du!

Så här gör du om du ska handla på IKEA i Beijing:
  1. Enklaste - om du vet vad du ska ha: Gör en lista via Ikea's hemsida i förväg, printa ut och ta med till varuhuset.
  2. Vandra runt i varuhuset och skriv upp numret på det du önskar handla. Står det 'Kontakta personal' - gör det, så skriver de ut en beställningsorder som du sedan tar med och betalar i kassan.
  3. Det du orkar köpa och bära själv är bara att betala och köra hem. Kom ihåg Fapiao, om du behöver det!
  4. Om du ska ha Fapiao, på det du köpt och betalat i kassan eller på tyg (som betalas på tygavdelningen) går du till vänster efter kassorna och tar kö-nummer till 'Invoice'.
    Kom ihåg att uppge rätt 'namn' - ha det nedskrivet på kinesiska!
  5. Vill du ha Plockning och Hemkörning: gå till Hemkörning, förbi kön, in bakom disken till höger och fram till skrivbordet. Där får du hjälp med att lägga in det du har med på din utskrivna lista hemifrån (se punkt 1) eller det skrivit upp under turen i varuhuset (se punkt 2). Här betalar du för dessa varor. Säg till om Fapiao, men du får din Fapiao i samband med leveransen.
  6. När du är klar där går du till Hemkörning (jag har inte stått i kö, utan de har hjälpt mig 'emellan'). Se till att ha din hemadress nedskriven på kinesiska och ditt mobilnummer. Önskar du Montering så ber du om det. Sen betalar du för detta. Klar, men om du ska ha Fapiao på Hemkörning och Montering så går du till disken närmast väggen till höger och ber om Fapaio. Samma sak här: viktigt att ha rätt namn som Fapiaon ska skrivas i (på kinesiska).
  7. Klar! Nu är det bara att knö sig in i hissen ner till bilgaraget och åka hem och vänta på leveransen!
    PS. Det finns även ett litet 'bås' där du kan lämna in ditt nyinköpta tyg så syr de : gardiner, kuddar, dukar m m. Har inte provat detta än, så jag återkommer. Har bara sett att det är otroligt billigt, ca 20 kr för gardinlängder med rynkband.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar