torsdag 31 maj 2012

Många ben är det

Det är så lyxigt att få hemlagad, kinesisk husmanskost serverad varje vardag kl 17! Funderar redan på att justera tiderna så vi även har hjälp av ayi på helgen. Hur som... Vår ayi, Yang lagar jättegod mat (om man nu tycker om kinesiskt) och det är spännande att få prova på olika rätter och smaker. Eller så kan man göra som andra här: försöka lära ayi laga svensk mat. Så som den är hemma. Det känns dödsdömt från början eftersom du inte får tag på exakt samma ingredienser här. Goda varianter går lätt att få till men om målet är att det ska vara som hemma blir det genast svårare.
Vi äter gärna fisk och än så har jag inte handlat det själv, så då blir det hela fisken som tillagas - huvudet har vi bett henne ta undan. Men vad många ben dessa fiskar har och överallt. Ingen logik alls. Det är väl därför de tillagas så för det går inte göra filéer. Men god och om du äter med pinnar så har du en stund på dig att njuta av maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar