lördag 5 maj 2012

Tack! Nu är möblerna på gång

Tack bästaste Åsa med familj!!!Idag hämtade vår chaufför, efter lite missförstånd, Åsa, Roland, Louise, Sara & Olle på Parc Avenue där de bor. Stadsborna kom hit ut och fick prova på livet i förorten för en dag. De var hos oss och badade, lekte och tog hand om barnen, medans jag och Mats manövrerade oss igenom IKEA varuhuset ytterligare en gång och beställde möbler och inredning till huset. Det var listor och uthämtningsordrar, kvitton och fapiao (ett speciellt kvitto du begär för redovisning), hemkörning i olika omgångar, plockordrar och montering. Första leveransen kommer i morgon, med det viktigaste och på tisdag kommer en omgång till. Spännande. Snart flyttar vi...
Måste förklara att här kan du mot betalning (50 kr om värdet är under 5000 kr), lämna en lista på vad du önskar ha från det stora varuhuset och sen plockar de ihop det åt dig. Önskar du hemkörning, betalar du några kronor till och montering kostar ytterligare lite extra. Fantastiskt smidigt. Leverans och montering känner jag till, men inte plockningen.

4 timmar tog dagens tur på Ikea och då åt vi lunch också. Kineserna tar det lite lugnare och sover och vilar sig som vanligt i soffor och sängar. Vi njöt, trots trängseln, av att kunna gå själva. Alla kineser som är där behöver vi inte bry oss om - det är bara att koppla bort.
På vägen hem stannade vi till där jag och Ji var häromdagen. Mats kollade efter skrivare och så köpte vi lite mer leksaker till barnen. Vi har knappt någonting med oss och det tar ytterligare flera veckor innan våra saker kommer fram. Väl hemma i RG, mötte all upp vid huset så vi fick flyttat in våra saker (vi köpte även porslin, kuddar, täcken, rullgardiner, gardiner, knoppar, husgeråd m m som vi tog med hem direkt i bilen). Hann också med en öl/drink innan fam Andersson/Bäckström blev skjutsade hem till sig. Barnen var nöjda och glada, men sååå trötta. John han bad om att vi skulle lägga oss och läsa saga - det händer aldrig annars och när han la sig i sängen utbrast han: Åh, vad skönt det var att ligga här! Sen läste vi växelvis om The Enormous Cocodile på svenska och engelska innan tandborstningen och John somnade på 1 sek, med glasögonen på. Good night!

3 kommentarer:

  1. Vad bra att allt gick bra! Vi fick en fin dag i River Garden och barnen var hur goa, glada och lugna som helst. Vi kommer åter en annan gång! Samtidigt som vi får säga: Välkomna in till storstaden när det passar! Åsa :)

    SvaraRadera
  2. Till storstan kommer vi gärna! Och hit är ni alltid välkomna när som. Hoppas resan hem gick bra!

    SvaraRadera
  3. Hej Vi är en familj på 4 som flyttar till River garden i Shuny, också för Volvo från Göteborg. Jag behöver alla tips jag kan få...........maila gärna Varma hälsningar

    Carolina Wårdell, info@carolinas.nu

    SvaraRadera